GENERAL KONAŠENKOV SE OBRATIO JAVNOSTI: Tvrdi da su uništeni ukrajinski "Bajraktari", objavljen snimak napada dronom (VIDEO)

Novosti online

11. 03. 2022. u 09:34

RUSKO ministarstvo odbrane saopštilo je da je jutros visokopreciznim oružjem dugog dometa izveden napad na ukrajinsku vojnu infrastrukturu i da su onesposobljeni vojni aerodromi u Lucku i Ivano-Frankovsku.

ГЕНЕРАЛ КОНАШЕНКОВ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Тврди да су уништени украјински Бајрактари, објављен снимак напада дроном (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Minoboronы Rossii

Tokom protekla 24 časa ruska borbena avijacija i snage PVO oborile su tri ukrajinska helikoptera Mi-24, osam bespilotnih letelica, uključujući pet dronova "Bajkraktar TB-2", navodi se u saopštenju.

Uništeno je i 107 ukrajinskih vojnih objekata, među kojima i šest komandnih mesta i komunikacionih centara, 14 skladišta municije i 11 mesta sa vojnom tehnikom, prenosi TASS.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak napada bespilotne letelice na utvrđene položaje ukrajinskih nacionalista.

Kako su saopštili iz ministarstva, udarna bespilotna letelica pogodila je cilj sa visine od oko 4.000 metara preciznom municijom.

Od početka ruske specijalne vojne operacije onesposobljeno je više od 3.213 objekata vojne infrastrukture Ukrajine, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Foto: Instagram/mil_ru

Kako je precizirao, uništeno je 98 aviona, 118 bespilotnih letelica, 1.041 tenk i druga borbena oklopna vozila, 113 višecevnih bacača raketa, 389 artiljerijskih oruđa i minobacača, 843 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Konašenkov je dodao da Oružane snage Rusije nastavljaju ofanzivne operacije, te da su izašle na liniju Petrovsko-Evgenovka-Oktjabrska. Trupe su napredovale 17 kilometara.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI - Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)