NOVAK AMERIČKIM PRITISCIMA: Rusija zna gde da preusmeri isporuke nafte, ako je odbiju SAD i EU

Novosti online

07. 03. 2022. u 21:27

RUSIJA vidi pritisak na partnere, trgovce, transportne kompanije i banke da odbiju kupovinu ruske nafte i naftnih derivata, ali upozorava da zna gde da ih preusmeri u slučaju odbijanja Evrope i SAD, izjavio je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

НОВАК АМЕРИЧКИМ ПРИТИСЦИМА: Русија зна где да преусмери испоруке нафте, ако је одбију САД и ЕУ

Foto EPA

-Rusija je i ranije i danas u potpunosti ispunjavala sve svoje obaveze, svi zahtevi se ispunjavaju, nafta i naftni derivati se isporučuju po planu. Međutim, našu zabrinutost izazivaju razgovori i izjave o mogućnosti uvođenja embarga i odustajanja od ruske nafte i naftnih derivata. Takođe primećujemo ogroman pritisak na naše partnere, trgovce, transportne kompanije, banke i finansijske institucije, rekao je Novak za televiziju „Rusija 24“.

-Vidimo da su cene danas već porasle iznad 130 dolara po barelu. Štaviše, svi znaju da su isporuke nafte i naftnih derivata iz Rusije danas najkonkurentnije za Evropsko tržište, s obzirom na razvijenu infrastrukturu i logistiku pomorskog snabdevanja, istakao je Novak.

-Apsolutno je očigledno da će odustajanje od ruske nafte dovesti do katastrofalnih posledica po svetsko tržište. Porast cena biće nepredvidiv – više od 300 dolara po barelu, ako ne i više. Pri tome će biti nemoguće brzo zameniti količine ruske nafte na evropskom tržištu, za to će biti potrebno više od godinu dana, a istovremeno će biti mnogo skuplje za evropske potrošače. Pri takvom scenariju oni će postati glavne žrtve, objasnio je Novak.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)