GLAVNA GREŠKA AMERIKE: Kako je Rusija "izmešala karte" Vašingtona

Novosti online

04. 03. 2022. u 22:40

BIVŠI izraelski obaveštajac Jakov Kedmi , u emisiji radija Vesti FM, objasnio je šta je „glavna greška Sjedinjenih Država“ u njihovom planu protiv Rusije.

ГЛАВНА ГРЕШКА АМЕРИКЕ: Како је Русија измешала карте Вашингтона

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

Vlasti SAD ne mogu da se pomire sa postepenim gubitkom svetske hegemonije i odlaskom sveta od unipolarnog modela. Planirali su da oslabe Rusiju što je više moguće uništavanjem njene ekonomije, a zatim da se bore protiv Kine, rekao je Kedmi.

Plan je samo delimično sproveden. SAD su organizovale državni udar u Ukrajini, pretvorile zemlju u anti-Rusiju i uvele sankcije Moskvi. Ali efekat sankcija nije bio ono na šta su Amerikanci računali. Ruska ekonomija se pokazala mnogo stabilnijom nego što je Vašington očekivao, smatra Kedmi.

- Amerikanci su mislili da imaju vremena. Ali Rusija im je izmešala sve karte. Ispostavilo se da je ruska ekonomija, uprkos svim strahovima, stabilnija nego što su mislili - rekao je Kedmi.

Rusija je trenutno pod sankcijama bez presedana u svetskoj istoriji. Ovo se već vratilo. Cene gasa, nafte, pšenice i aluminijuma značajno su skočile, objašnjava on.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)