NEPRIJATELJI SU I DECA U VRTIĆU! Zapad izgubio kriterijum u određivanju meta za sankcije prema Moskvi, sve dovedeno do apsurda

I. STANOJEVIĆ

05. 03. 2022. u 09:24

PRITISAK sa Zapada na Rusiju ovih dana ne dolazi samo od političara, institucija i organizacija prema kolegama s ruske strane, nego se ogleda u nastojanju da restrikcije "dobace" do što je moguće većeg broja pojedinaca. Nisu na meti samo ruski državljani nego svi koji vode poreklo iz Rusije, ili imaju nekog među bližnjima koji potiče iz te zemlje.

НЕПРИЈАТЕЉИ СУ И ДЕЦА У ВРТИЋУ! Запад изгубио критеријум у одређивању мета за санкције према Москви, све доведено до апсурда

Foto Shutterstock

Protesti su dovedeni do apsurda otpočinjanjem "privatnih ratova" koji u EU, recimo, nisu zaobišli ni najmlađe, đake i mališane u vrtićima, čiji su ih roditelji od drugara, preko noći "promovisali" u neprijatelje.

Kulturni poslenici i sportisti bili su prvi na redu za isključenja, cepanja angažmana, obustavljanja turnira, stopiranja koncerata i oduzimanja već dobijenih organizacija kulturnih i sportskih dešavanja. Oni su, takođe, ni krivi ni dužni, ostali najčešće žrtve iako ih sa potezima Kremlja povezuje samo rusko poreklo, neretko ni sam ruski jezik. Bizarno i apsurdno, otete su zaslužno stečene diplome i sportski trofeji, a neko se čak setio da ni ruske mačke ne treba da se takmiče sa "koleginicama" iz ostalih zemalja za titulu najlepše.

Međunarodni bojkot ruske kulture počeo je odlukom Evropske radio-difuzne unije da izbaci Rusiju iz "Pesme Evrovizije". Organizatori ruskog učešća, odgovorili su istupanjem iz članstva Unije.

Evropska filmska akademija (EFA) isključila je Rusiju iz dodele Evropske filmske nagrade. Filmski festivali izbacuju ruske filmove sa spiska učesnika, a izuzetak je Filmski festival u Lokarnu u Švajcarskoj, koji ne planira bojkot ruskog filma i autora, jer se, kako ističe, zalaže za slobodu izražavanja i filmsku umetnost u svim oblicima.

- Nemamo nameru da bojkotujemo ruske filmove, budući da je film glas za podršku različitosti i kreativnosti u svim zemljama - naveli su u saopštenju.

Bavarska državna opera i Ciriška opera otkazale su nastupe operske dive Ane Netrepko. Metropoliten opera u Njujorku, čija je jedna od najvećih zvezda u istoriji, dala joj je 3. marta otkaz u ovoj, a moguće i u sledećoj sezoni, jer se nije distancirala od Putina, iako se izjasnila protiv rata.

Minhenska filharmonija dala je otkaz svom šefu dirigentu Valeriju Gergijevu, koji je višegodišnji blizak prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina. Otkazani su mu i koncerti u Filharmonijskoj sali u Parizu i u njujorškom Karnegi holu, a saradnju sa njim prekinuo je i Edinburški međunarodni festival.

Propadaju i otkazuju se aranžmani rok grupa, čija su gostovanja u Rusiji dogovorena pre više meseci.

ZATVARAJU IZLOŽBE, OTKAZUJU BALET

ZAPADNI distributeri "Dizni", "Soni" i "Vorner bros", stopirali su premijere i bioskopsku distribuciju svojih filmova u Rusiji. Metropoliten opera u Njujorku prekinula je veze sa umetnicima koji podržavaju Putina, londonska Rojal opera otkazala letnju turneju Baleta Boljšoj teatra. Čuvena moskovska galerija Tretjakov dobila je zahtev nemačkih partnera da zatvori njihovu izložbu i vrati im radove.

KIJEV PLENI RUSKU IMOVINU

VRHOVNA rada Ukrajine je usvojila zakon o prinudnom oduzimanju imovine ruskih fizičkih i pravnih lica, navodi se na sajtu ukrajinskog parlamenta. Komitet za ekonomski razvoj Vrhovne rade Ukrajine podneo je na razmatranje zakon o nacionalizaciji ruske imovine 2. marta. U saopštenju odbora se navodi da je parlament razmotrio nacionalizaciju sve imovine, objekata i fondova ruskih emitenata koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije