BIZARNE SANKCIJE ZAPADA: Posle mačaka, nepoželjan i hrast slavnog ruskog pisca (FOTO/VIDEO)

Novosti online

04. 03. 2022. u 00:51

POD sankcijama SAD i EU koje su uvedene Rusiji našao se i hrast koji je pre 200 godina posadio na svom imanju Spasko-Litovinovo kod Orla veliki ruski pisac Ivan Turgenjev.

БИЗАРНЕ САНКЦИЈЕ ЗАПАДА: После мачака, непожељан и храст славног руског писца (ФОТО/ВИДЕО)

Printksrin

Turgenjevljev hrast je isključen iz nominacije za „Evropsko drvo godine“ zbog specijalne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

- Odmah isključujemo Rusku Federaciju iz učesnika međunarodnog konkursa – Evropsko drvo godine - objavio je organizator konkursa, Asocijacija ekološkog partnerstva koja objedinjuje fondove za zaštitu prirode iz Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske, Bugarske i Rumunije.

Podsetimo, pod „ukrajinskim“ sankcijama protiv Rusije našle su se i sve rasne mačke iz Rusije. Sada nijedna ruska mačka ne može učestvovati na međunarodnim izložbama mačaka, saopštila je Međunarodna asocijacija mačaka FIFE, čije sedište je u Francuskoj.

Sankcije protiv ruskih mačaka uvedene su u znak solidarnosti sa ukrajinskim ljubiteljima mačaka koji se, prema FIFE, „očajnički brinu o svojim mačkama i drugim životinjama u ovim teškim životnim okolnostima“.

Printksrin Fejsbuk

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?