PENTAGON ZABRINUT ZA ZELENSKOG: Amerika dostavlja Kijevu najbolje naoružanje, ali nas brine bezbednost ukrjinskog predsednika

Novosti online

03. 03. 2022. u 19:06

SJEDINjENE Američke Države dostavljaju ukrajinskoj vojsci najbolje sisteme naoružanja koje mogu da koriste u borbi na kopnu i u vazduhu, rekao je visoki predstavnik Pentagona.

ПЕНТАГОН ЗАБРИНУТ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Америка доставља Кијеву најбоље наоружање, али нас брине безбедност укрјинског председника

Foto: Arhiva "Novosti"

 Istovremeno, u Pentagonu navode da je Amerika zabrinuta za bezbednost ukrajinskog predsednika.

Izvor nije precizirao o kakvom je naoružanju reč i da li isporuke uključuju i protivavionske raketne komplekse „Stringer“.

Visoki predstavnik Pentagona je izjavio da američke vlasti ne vide znakove da Rusija raspoređuje dodatne snage za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, osim onih taktičkih grupa koje je rasporedila u blizini ukrajinske granice u poslednjih nekoliko meseci. On je naveo i da su zabrinuti za bezbednost Vladimira Zelenskog, da su sa njim u stalnom kontaktu, kao i da se on i dalje nalazi u Kijevu.

Osim toga, SAD vide iz Kine „mešovite signale“ povodom onoga što se događa u Ukrajini bez spremnosti da se priključe sankcijama protiv Rusije i da osude njene postupke, zaključio je visoki predstavnik Pentagona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - 200 RUSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Sleteli i preuzeli kontrolu nad aerodromom kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave