RUSIJA IMA SAMO DVA SAVEZNIKA - SVOJU VOJSKU I MORNARICU! Reči cara Aleksandra III Romanova ponovo odjekuju velikom zemljom

Novosti online

02. 03. 2022. u 16:11 >> 16:14

VOJSKA i mornarica su trenutno jedini saveznici Rusije, ali moramo tražiti i diplomatska rešenja, rekao je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško za TV kanal Rusija-24.

РУСИЈА ИМА САМО ДВА САВЕЗНИКА - СВОЈУ ВОЈСКУ И МОРНАРИЦУ! Речи цара Александра III Романова поново одјекују великом земљом

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Gruško je time aludirao na čuvenu izjavu koja se pripisuje ruskom caru Aleksandru III Romanovu, koji je smatrao da Rusija može da se osloni samo na sebe i sopstvene snage.

- Očigledno je da su vojska i mornarica naši saveznici, i, nažalost, ova evolucija vojno-političke situacije i kurs kojim se vode zemlje NATO-a pokazao je da možemo da se oslonimo samo na sopstvene snage - rekao je Gruško, ali je i dodao da ne sme da se odustane od traženja diplomatskog rešenja.

BONUS GALERIJA: Ruska armija na zemlji, moru i u vazduhu

On primećuje da se svet postepeno udaljava od zapadnocentričnog sistema međunarodnih odnosa, pošto je ovaj model sebe iscrpeo.

- Naravno, danas imamo više opcija. Čak i ako pogledamo situaciju u globalnoj dimenziji, vidimo da se pokretači ekonomskog rasta i političkog i vojnog uticaja pomeraju u Aziju: 68% svetskog ekonomskog rasta generišu zemlje Azije, i to je nova realnost - dodao je on.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

BONUS VIDEO: RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM - "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!