"UPOZORAVAM VAS, OVO JE POVOD ZA RAT!" Rogozin demantovao najnoviju vest, pa uputio oštro upozorenje

Novosti onlajn

02. 03. 2022. u 12:38

HAKERSKE grupe pokušavaju da provale u ruski Centar za kontrolu letova preteći da neće prestati dok se ne okončaju ruski napadi na Ukrajinu.

УПОЗОРАВАМ ВАС, ОВО ЈЕ ПОВОД ЗА РАТ! Рогозин демантовао најновију вест, па упутио оштро упозорење

Foto: Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP, file

Na Tviter nalogu objavili su da su uspeli da uđu u kontrolni sistem, što je direktor Roskosmosa Dimitrij Rogozin jutros demantovao.

Onesposobljavanje satelita je povod za rat, rekao je šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin posle hakerskog napada na ruski Centar za kontrolu letova.

- Želim da upozorim one koji to pokušavaju da urade da je reč o zločinu koji treba veoma oštro da bude kažnjen, jer je udaljavanje bilo koje kosmičke konstelacije bilo koje države sa dužnosti takozvani casus belli, odnosno povod za rat - rekao je Rogozin za televizijski kanal „Rusija 24”.

Prema njegovim rečima, korporacija će tragati za počiniocima ovih napada i prenositi podatke o njima specijalnim službama za pokretanje krivičnih dela.

Pre toga je primetio da je bilo pokušaja hakovanja, ali da je bezbednosni sistem Roskosmosa uspeo da ih odbije.

- Da, bilo je takvih pokušaja da se upadne u kontrolne centre, ali je naš bezbednosni sistem to automatski apsorbovao i odbio te napade - rekao je Rogozin.

Ranije je jedan broj Telegram kanala izvestio da je hakerska grupa NB65, povezana sa mrežom Anonimus, navodno uspešno hakovala komunikacije Roskosmosa sa ruskim satelitima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!