LONDON HUŠKA KIJEV I PRETI MOSKVI Liz Tras: Situacija bi mogla da preraste u sukob sa NATO, nema pregovora dok je ruska vojska u Ukrajini

Tanjug

27. 02. 2022. u 11:09

SITUACIJA u Ukrajini bi na kraju mogla da preraste u sukob sa NATO-om ako Rusija ne prekine svoja dejstva, izjavila je britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

ЛОНДОН ХУШКА КИЈЕВ И ПРЕТИ МОСКВИ Лиз Трас: Ситуација би могла да прерасте у сукоб са НАТО, нема преговора док је руска војска у Украјини

Foto Tanjug/AP

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras izjavila je danas da neće biti pregovora sa Rusijom o Ukrajini dok Moskva ima trupe u susednoj zemlji.

Kako je rekla, sukob u Ukrajini bi mogao da se produži, prenosi Rojters.

"Ako su Rusi ozbiljni u pregovorima, treba da uklone svoje trupe iz Ukrajine", rekla je Tras za Skaj njuz navodeći da ne veruje u trenutne pregovoračke napore.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije danas da je ruska delegacija stigla u Belorusiju na pregovore sa ukrajinskom stranom.

"U skladu sa sporazumom, ruska delegacija koja se sastoji od predstavnika ministarstava spoljnih poslova, odbrane i drugih agencija, uključujući predsedničku administraciju, stigla je u Belorusiju na pregovore sa Ukrajincima", rekao je Peskov, prenosi TAS S .


"Mi ćemo biti spremni da započnemo pregovore u Gomelju", kazao je Peskov.

BONUS VIDEO: RAZBIJENI UKRAJINCI: Ruska avijacija uništila ukrajinske oklopnjake

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)