STOLTENBERG PONOVO KRIVI RUSIJU: Evropa decenijama nije videla „rat“ ovakvih razmera

Novosti onlajn

24. 02. 2022. u 21:42

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da su događaji u Ukrajini „invazija velikih razmera“, koju je zapadna obaveštajna služba predvidela. On je dodao da Evropa decenijama nije videla „rat“ takvih razmera.

СТОЛТЕНБЕРГ ПОНОВО КРИВИ РУСИЈУ: Европа деценијама није видела „рат“ оваквих размера

Foto: Profimedia

- Vidimo masovnu invaziju na Ukrajinu u punom obimu. Upravo ono što je predviđala naša obaveštajna služba mesecima, tako da to nije nešto neočekivano - rekao je Stoltenberg za televizijski kanal Si-En-En povodom specijalne operacije Rusije za demilitarizaciju Ukrajine.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije istaklo da Oružane snage Rusije nisu izvršile raketne, vazdušne ili artiljerijske udare na gradove Ukrajine: vojna infrastruktura, objekti protivvazdušne odbrane, vojni aerodromi i avijacija su onesposobljeni visokopreciznim oružjem.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja