ISPRAVKA: Ne postoji "kontraofanziva" Rusije u Ukrajini

Novosti onlajn

24. 02. 2022. u 13:36

DELOVANjE Narodna milicije DNR i LNR uz podršku ruske avijacije nije kontraofanzivno niti se može nazivati tako, jer bi tom upotrebom termina ova vest bila manipulativna. To nije cilj našeg portala.

ИСПРАВКА: Не постоји контраофанзива Русије у Украјини

Foto: Tanjug

U daljem tekstu, a na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba, donosimo vam detaljnu ispravka teksta, a sve u skladu sa ažuriranjem originalne informacije.

U DNR nema ruske vojske, ofanzivnu operaciju, koja se ne može nazvati kontraofanzivom, sprovode borci narodne milicije, rekao je za RIA Novosti Eduard Basurin, zvanični predstavnik vojnog resora republike.

- U ovom trenutku mogu sa sigurnošću da kažem da ruska vojska nije ovde. Ofanzivnu operaciju (ne kontraofanzivnu) izvodi narodna milicija DNR - rekao je on.

- Vojne grupacije DNR i LNR izvode napade po ukrajinskim položajima. Napad se vrši na Volnovahu, forsira se Severski Donjeck - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je naglasio da su oružane snage Donbasa uspele da probiju dobro opremljenu odbranu, ali to ne znači da je u toku "kontraofanziva".

Hvala portalu Raskrinkavanje.ba na ukazanom, a čitaocima dugujemo izvinjenje zbog mogućeg prenošenja neproverenih informacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju