ZAPAD ĆE IZA LEĐA UDARITI NA RUSIJU: Lukašenko jasan - Minsk je spremio odgovor!

Novosti onlajn

24. 02. 2022. u 11:39

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Zapad napravio plan kako da iz Poljske i Litvanije udari iza leđa na Rusiju nakon početka sukoba sa Ukrajinom, istakavši da je Minsk razradio odgovor na to.

ЗАПАД ЋЕ ИЗА ЛЕЂА УДАРИТИ НА РУСИЈУ: Лукашенко јасан - Минск је спремио одговор!

Foto AP

Prema rečima beloruskog lidera, već je dobio „prve informacije o tome da se u Poljskoj, Litvaniji formiraju grupacije da, kada počne sukob sa Ukrajinom, napadnu, prođu kroz Belorusiju vazdušnim i kopnenim putem i udare iza leđa na rusku grupu“.

- Tada sam ih upozorio – mi nećemo biti izdajnici i nećemo vam dozvoliti da pucate u leđa ruskog naroda -  rekao je beloruski lider.

„Ukrajina je želela sukob“

Lukašenko je izjavio da je Ukrajina želela sukob sa Rusijom, da ništa nije uradila da ga spreči, nego da je stalno pogoršavala situaciju.

- Sve te činjenice koje su skrivene od medija govore o tome da su oni (Ukrajina) verovatno hteli taj sukob. Ništa nisu uradili kako bi ga sprečili. Stalno su pogoršavali i pogoršavali. Čak i nakon priznanja nezavisnosti tih republika (DNR i LNR) - ocenio je Lukašenko.

Takođe je saopštio da je Ukrajina ranije pojačala zaštitu granice sa Belorusijom, ali da uoči specijalne operacije Rusije nije bilo graničara na ukrajinskoj strani, istakavši da su se „razbežali“.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!