POLICIJA RAZBIJA PROTEST KAMIONDŽIJA: Teretna vozila uklanjaju kamione, privode se demonstranti

Tanjug

19. 02. 2022. u 00:09

TERETNA vozila uklanjaju kamione koji su blokirali centar Otave, a demonstranti su se zabarikadirali iza snežnih nanosa pokušavajući da otežaju napredovanje policije koja je počela da ih hapsi u nameri da prekine proteste koji su jedan od najvećih izazova za vladu premijera Džastina Trudoa.

ПОЛИЦИЈА РАЗБИЈА ПРОТЕСТ КАМИОНЏИЈА: Теретна возила уклањају камионе, приводе се демонстранти

Foto Tanjug/AP

Demonstranti su poređali kamione pred parlamentom i Trudoovom kancelarijom i držali ih tamo tri nedelje. Policija je, strahujući od eskalacije i nasilja pokušala da ih rastera kaznama i pretnjom hapsenjima.

Kako je, ipak, nekoliko kamiona ostalo u centru glavnog grada, policija je četvrtak uhapsila dvojicu vođa pokreta, kao i više desetina demonstranata, uključujući i Pata Kinga, jednog od glavnih organizatora protesta, prenose agencije.

Konvoj slobode 2022, organizacija koja objedinjuje različite grupe koje ucestvuju u protestima, objavila je na Tviteru da su uhapšena trojica organizatora.

-Ovo je narodni pokret i drugi će preuzeti njihove uloge. Odbijamo da se pokorimo zloupotrebi moći. Svet gleda, Kanado, stoji u objavi.

Proteste su pokrenuli kanadski vozači kamiona protiveći se merama po kojima se vozači kamiona koji prelaze granicu moraju ili vakcinisati protiv kovida-19 ili ići u karantin, a kasnije su im se priključili i ostali protivnici politike premijera Trudoa.

BONUS VIDEO - PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!