PROSLAVA U SAMDŽIJONU: Severna Koreja obeležila 80 godina od rođenja Kim DŽong Ila

Tanjug

16. 02. 2022. u 11:06

MUZIČKIM koncertom i salutiranjima u renoviranom svetom gradu, ali bez lansiranja projektila ili vojne parade, Severna Koreja proslavila je 80 godina od rođenja pokojnog oca aktuelnog lidera zemlje Kim Džong Una, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

ПРОСЛАВА У САМЏИЈОНУ: Северна Кореја обележила 80 година од рођења Ким Џонг Ила

Foto: AP

Predsednik Kim je prisustvovao skupu zvaničnika vlade, vojske i vladajuće Radničke partije koji je održan u utorak ispred statue Kim Džong Ila u gradu Samdžijon, u znak sećanja na godišnjicu njegovog rođenja koja se obeležava kao veliki severnokorejski praznik nazvan Dan svetleće zvezde Severne Koreje, prenosi Rojters.

U izveštaju agencije KCNA navodi se da je grad Samdžijon na severu zemlje, u blizini granice sa Kinom na planini Pektu, svetoj planini sa koje Kimova porodica vuče korene, nazvan "svetom zemljom revolucije", međutim, retkost je da Severna Koreja održava ovakve proslave u ovom udaljenom regionu.

Izgradnjom novih stanova, hotela, skijališta i komercijalnih, kulturnih i medicinskih objekata, mladi sevrenokorejski lider je transformisao grad Samdžijon u ogromni ekonomski centar.

BONUS VIDEO: ASTRONAUTI IZGORELI U APOLU 1: Katastrofa koja je potresla Ameriku i svet

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati