"NEPRIJATELJ UKRAJINE JE UKRAJINSKA ELITA": Van zemlje se trenutno nalaze čak 23 poslanika Vrhovne rade

Novosti onlajn

15. 02. 2022. u 10:29

POZIV predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog državnim službenicima i oligarsima da se vrate u zemlju pokazao je da neprijatelj ove zemlje nije Rusija, već ukrajinska „elita“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

НЕПРИЈАТЕЉ УКРАЈИНЕ ЈЕ УКРАЈИНСКА ЕЛИТА: Ван земље се тренутно налазе чак 23 посланика Врховне раде

Foto: EPA

- Nakon što je predsednik Ukrajine zatražio od državnih službenika, oligarha i poslanika koji su napustili zemlju zbog straha od rata i nespremnosti da brane svoju domovinu da se vrate, postalo je jasno da neprijatelj ove države nije Rusija. Neprijatelj Ukrajine je njena ‘elita’ - napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Prema njenim rečima, nakon što je Zelenski rekao da je „objava datuma ‘invazije’ zastrašivanje, postalo je jasno da Sjedinjene Američke Države nisu prijatelj ove zemlje“.

- Nakon što je predsednik Ukrajine izjavio da ima apsolutno sve obaveštajne podatke o agresoru, da je ukrajinska vojska jača nego ikad, a na dan ‘napada’ koji su objavili Amerikanci u Ukrajini će se održati velike najavljene manifestacije u cilju jačanja imidža, sve je postalo jasno - dodala je portparolka.

Podsetimo, Zelenski se u ponedeljak obratio svim državnim službenicima koji su napustili zemlju ili planiraju da odu, pozivajući ih da se vrate u roku od 24 sata, jer im je narod poverio da „upravljaju zemljom i štite je“. Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine izjavio je da se van zemlje nalaze 23 poslanika Vrhovne rade.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)