ZAŠTO SE NATO POMERA KA NAŠIM GRANICAMA!? Problema na koje je Putin ukazao u čuvenom govoru danas ima još više

Novosti online

13. 02. 2022. u 11:53

MOSKVA bi želela da problema, na koje je ukazao ruski lider Vladimir Putin govoru na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji 2007. godine, ima manje ove godine, ali ih je, nažalost, više, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ЗАШТО СЕ НАТО ПОМЕРА КА НАШИМ ГРАНИЦАМА!? Проблема на које је Путин указао у чувеном говору данас има још више

Foto Tanjug/AP

- Što se tiče teme razoružanja, Putin je već tada pričao da Amerikanci u Rumuniji i Bugarskoj raspoređuju lansere sa raketama za presretanje. Pa, te iste rakete mogu brzo da se profilišu kao rakete za napad. Da li je to realnost? Jeste, realnost je! Odnosno, aktuelnost se nipošto ne gubi, nažalost. Veoma bismo voleli da problema, koje je predsednik naveo u svom govoru u Minhenu, bude manje 2022. godine - istakao je Peskov.

Međutim, problema nema manje, već više, istakao je portparol ruskog predsednika.

- Zašto se NATO pomera ka našim granicama? I da li je time bezbedniji evropski kontinent. Ali Putin je tada, ako se ne varam, zadao pitanje da li je Evropa postala bezbednija kada se NATO širio prošli put? Zar su neki problemi u Evropi glavni izazovi za nas? Zar nije terorizam? A teroristička pretnja nije ništa manje aktuelna i danas. Zar je moguće, na primer, rešiti problem terorizma bez Indije? A ni Indija, ni Rusija, nemaju nikakve veze sa NATO-om. Pa, kakva je uloga Alijanse? Gde je NATO mirovnjaštvo? To je vojna organizacija koja je usmerena pre svega protiv nas - rekao je on.

Podsetimo, Putin je 10. februara pre 15 godina održao čuveni govor na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. Oštro je kritikovao spoljnu politiku SAD i unipolarni svetski poredak, oštro je istupio protiv planova širenja NATO-a i raspoređivanja objekata američke PVO u Istočnoj Evropi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)