POČEO SASTANAK ŠOJGUA I VOLASA: Odnosi Moskve i Londona ravni nuli

Novosti online

11. 02. 2022. u 15:07

NIVO rusko-britanskih odnosa je ravan nuli, neophodno je obustaviti dalju eskalaciju situacije u odnosima Rusije i NATO-a, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na početku razgovora sa svojim britanskim kolegom Benom Volasom, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi.

ПОЧЕО САСТАНАК ШОЈГУА И ВОЛАСА: Односи Москве и Лондона равни нули

Foto: Profimedia

- Ovo je naš prvi susret u poslednjih nekoliko godina. Nažalost, nivo naše saradnje je skoro nulti, a uskoro bi mogao i da bude negativan iako to ne bismo želeli. Nadamo se da ćemo imati priliku da popričamo o najvažnijim pitanjima bez ikakvih eskalacija tenzija i podizanja temperature u odnosima Rusije sa zemljama-članicama Alijanse, a posebno sa Velikom Britanijom, imajući u vidu naše istorijsko iskustvo i saradnju - rekao je.

Kako je rekao, svedoci smo da se sve više obraća pažnja na pitanja koja bi, prema mišljenju Moskve, mogla da se rešavaju sasvim mirno putem dijaloga, bez ikakvih pretnji sankcijama.

- Misli da je i u engleskom, kao i u ruskom rečniku, ponestalo izraza koji bi mogli da opišu ove sankcije. Katastrofalne, zapanjujuće, razarajuće... Mnogo raznih reči tu ima - naglasio je.

Šojgu je ocenio da je uoči susreta pažljivo pročitao izjave britanskog ministra i njegovih kolega, te je konstatovao da se u svakoj od njih provlače pretnje sankcijama.

-Ne bih želeo da naš današnji razgovor bude nastavak tog intervjua - zaključio je Šojgu.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi