KATANAC NA "FORD" I "TOJOTU": Protest kamiondžija u Kanadi zaustavio protok robe sa SAD

D. D. S.

10. 02. 2022. u 14:00

VIŠEDNEVNI protest kamiondžija u Kanadi protiv odluke vlasti da za nevakcinisane građane uvedu obavezan desetodnevni karantin po povratku iz SAD, nazvan "Konvoj slobode", stavio je katanac na nekoliko američkih kompanija u SAD, kao što su "Ford" i "Tojota", jer su demonstranti blokirali most Ambasador koji spaja Vindzor i Detroit, čime je onemogućen ulazak vozila u Kanadu. Saobraćaj ka SAD i dalje se odvija.

КАТАНАЦ НА ФОРД И ТОЈОТУ: Протест камионџија у Канади зауставио проток робе са САД

Foto Tanjug/AP

Posle blokade kanadskog parlamenta u Otavi, demonstranti su ostali na ulicama, a sada je "konvoj slobode" stigao i do mosta Ambasador preko koga se obavlja 25 odsto ukupne trgovine između dve zemlje, pa su kanadske vlasti zabrinute. Kompanija "Ford" saopštila je da zbog nedostatka delova fabrika motora u Vindzoru mora biti zatvorena. I "Dženeral Motors" otkazao je rad druge smene u fabrici. "Tojota" će zbog nestašice delova zaustaviti proizvodnju do kraja nedelje.

Istovremeno, kanadski premijer Džastin Trudo je izmešten na sigurnu lokaciju jer je policija procenila da mu je ugrožena bezbednost. On je poručio da neće odstupiti od svoje odluke, što znači da pravila o vakcinaciji i karantinu ostaju na snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!