ŽIRINOVSKI NA RESPIRATORU? Ruski političar zaražen koronom i pored osam vakcina, LDPR demantuje da je na aparatima

Branko VLAHOVIĆ, dopisnik “Večernjih novosti” - MOSKVA

09. 02. 2022. u 18:13

LIDER Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski (75) zarazio se virusom korona i smešten je u Centralnu kliničku bolnicu u Moskvi.

ЖИРИНОВСКИ НА РЕСПИРАТОРУ? Руски политичар заражен короном и поред осам вакцина, ЛДПР демантује да је на апаратима

Foto: LDPR.ru

Iako je Žirinovski poslednjih godinu i po čak osam puta primio razne vakcine protiv korone, to mu po svemu sudeći nije pomoglo – ima upalu oba plućna krila.

Lekari tvrde da mu je zdravstveno stanje teško i, kako prenose ruski mediji, priključili su ga na respirator. Prema najnovijim informacijama jedno plućno krilo mu je upaljeno 75, a drugo 50 posto. Zdravstvenu situaciju Žirinovskog otežavaju njegove hronične bolesti.

Iz njegove LDP Rusije vest demantuju da je priključen na respirator.

- Žirinovski se oseća dobro i nastavlja da radi - rekao je novinarima Aleksandar Dupen, šef pres službe LDPR.

Poslednjih pet-šest dana Žirinovski se nije pojavljivao u ruskim TV emisijama. Do tada je često gostovao i po običaju bio ratoboran, pred TV kamerama pozivao na rat protiv Amerike i drugih zemalja Zapada.

Kontroverzni Žirinovski je pozivao ruski državni vrh da krene u atomski rat i napokon uništi Ameriku. Naravno da su takve izjave nailazile na osudu razumnih ljudi. Urednici tok-šoua su ga zvali u emisije jer su ga doživljavali kao političkog zabavljača koji ima podiže gledanost.

Žirinovski je osnovao LDPR 1989. godine, a šest puta je bio kandidat na predsedničkim izborima Rusije. I nikada nije bio ni blizu pobede.

BONUS VIDEO - ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)