PANDEMIJA KORONE NAJVEROVATNIJE ULAZI U ZAVRŠNICU: Najnovije saopštenje Svetske zdravstvene organizacije

Tanjug

03. 02. 2022. u 13:48

DIREKTOR Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge izjavio je danas da kontinent trenutno najverovatnije ulazi u završnicu pandemije i da će kriva smrtnih slučajeva od kovida početi da stagnira.

ПАНДЕМИЈА КОРОНЕ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ УЛАЗИ У ЗАВРШНИЦУ: Најновије саопштење Светске здравствене организације

Foto: EPA

Kluge je izjavio da postoji „jedinstvena šansa“ da zemlje širom Evrope preuzmu kontrolu nad transmisijom kovida zbog tri faktora: visokog nivoa imunizacije i preležane infekcije, tendenciju virusa da se manje širi kada dođe veća temperatura i zbog manje opasnosti omikron soja, preneo je AP.

Kako zima polako jenjava u većem delu Evrope, Kluge je rekao da predstojeći dolazak proleća „otvara mogućnost da mirniji period potraje“, dodavši da će ljudi biti otporniji na potencijalno povećanje u transmisiji.

Ako se pojavi novi soj, Kluge je rekao da bi zdravstvene vlasti u Evropi trebalo da bolje odbrane novi talas, s obzirom na imunizaciju, kao i na nastavak kampanje za vakcinaciju, zajedno sa ostalim intervencijama zdravstvenih ustanova.

- Ovo, međutim, zahteva drastično i beskompromisno povećanje u vakcinaciji i deljenje vakcina širom Evrope i dalje - naglasio je Kluge.

On je ocenio da je prošle nedelje u evropskom regionu zabeleženo 12 miliona novih slučajeva korone, što je najveći porast od početka pandemije i da ga je izazvao omikron.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu