PESKOV: Vašington nastavlja da povećava napetost u Evropi

Đ. S.

03. 02. 2022. u 09:09

SJEDINjENE Američke Države nastavljaju da povećavaju tenzije u Evropi, što je dokaz da Rusija ima razloga za brigu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući saopštenje da se američke trupe prebacuju u Evropu.

ПЕСКОВ: Вашингтон наставља да повећава напетост у Европи

Foto: AP

- SAD faktički nastavljaju da povećavaju napetost u Evropi - rekao je Peskov novinaru „Si-En-Ena“.

Prema njegovim rečima, prebacivanje američkih snaga u Evropu je „najbolji dokaz da mi, Rusija, imamo očigledan razlog za brigu“.

Pentagon je ranije saopštio da SAD šalju dodatne trupe u Evropu u svetlu eskalacije krize oko Ukrajine. One će, prema uveravanjima Pentagona, biti u savezničkim evropskim zemljama privremeno i uz saglasnost strana domaćina.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

BONUS VIDEO:

PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije