DIJALOG SE NASTAVLJA: Uskoro novi razgovor Lavrova i Blinkena?

Novosti onlajn

30. 01. 2022. u 18:21

VAŠINGTON primećuje znake zainteresovanosti Rusije za dijalog oko američkog odgovora na predloge o bezbednosnim garancijama u Evropi, saopštila je zamenica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland.

ДИЈАЛОГ СЕ НАСТАВЉА: Ускоро нови разговор Лаврова и Блинкена?

Foto AP

- Kao što je poznato, poslali smo naše diplomatske predloge. NATO je to isto uradio ove nedelje. Videli smo neke znake da je Rusija zainteresovana za kontakte oko tih predloga - rekla je Nulandova televiziji Si-Bi-Es.

Ona je istakla da je jedan od signala zainteresovanosti Moskve to što će „državni sekretar Entoni Blinken i ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, verovatno, razgovarati tokom predstojeće nedelje“.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je 17. decembra 2021. nacrte ugovora sa Sjedinjenim Američkim Državama o garancijama bezbednosti, kao i sporazuma o merama za obezbeđenje bezbednosti Rusije i država-članica Severnoatlantskog saveza. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje od daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)