UBLAŽAVAJU MERE: Norveška ukida od 26. januara obavezni karantin

Tanjug

24. 01. 2022. u 23:29

NORVEŠKA će ukinuti obavezni karantin za nevakcinisane putnike i bliske kontakte zaraženih od kovid-19 i zameniće ga dnevnim režimom testiranja, saopštila je danas norveška Vlada.

УБЛАЖАВАЈУ МЕРЕ: Норвешка укида од 26. јануара обавезни карантин

Foto. EPA

Nova pravila primenjivaće se od 26. januara, saopštila je norveška Vlada.

Od srede, naime, bliski kontakti zaraženih su obavezni da se svakodnevno testiraju 11 dana, a oni koji odbiju testiranje moraju da budu u karantinu.

Putnici koji dolaze u Norvešku i dalje moraju da se testiraju i registruju po dolasku u Norvešku, a negativan test urađen pre dolaska je neophodan za one koji ne mogu da dokumentuju da su u potpunosti vakcinisani ili su se oporavili od korona virusa.

Karantin pri ulasku u zemlju može biti ponovo uveden ako se situacija sa korona virusom promeni ili dođe do pojave nove varijante virusa koja zahteva strože mere, navela je norveška Vlada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar