LONDON BIRA KIJEVU "PRORUSKOG" PREMIJERA: Propagandni rat Zapada protiv Rusije sada je stigao čak i do uspostavljanja nove ukrajinske vlade

B. Vlahović - dopisnik iz Moskve

24. 01. 2022. u 23:18

U SKLOPU propagandnog rata protiv Moskve, lansirana je iz Londona vest da Rusi nameravaju da postave u Ukrajini marionetsku vladu na čijem bi čelu bio bivši poslanik Vrhovne rade Jevgenij Murajev (45).

ЛОНДОН БИРА КИЈЕВУ ПРОРУСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Пропагандни рат Запада против Русије сада је стигао чак и до успостављања нове украјинске владе

Foto: Printskrin

Da apsurd bude veći, Murajev živi u Velikoj Britaniji, a u Rusiji mu je zabranjen ulaz na tri godine. On je stavljen na ruski spisak nepoželjnih lica iz Ukrajine još 25. decembra 2018. Tu informaciju prvi je ismejao upravo Murajev.

- Naravno da su sve to bajke, to o formiranju nekakve proruske vlade - kazao je Murajev.

- Ali takve priče su opasne, pogotovo sada kada se stvara nervoza i atmosfera mogućeg rata Rusije i Ukrajine. Nelogično je da Rusi računaju na čoveka kome su zabranili ulazak u zemlju.

Murajev tvrdi da mu nije poznato zbog čega su Britanci, tačnije ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liza Tras, baš njega odabrali da bi plasirali laž oko izbora "proruske vlade" u Kijevu. On ističe da su njega Britanci upotrebili za svoje geopolitičke konfrontacije protiv Rusije.

A iz Moskve, portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova je pozvala London da prestane da se bavi provokacijama i objavljuje besmislice.

Foto AP

Da sačuvaju ugled svojim obaveštajnim službama, sada Britanci tvrde kako su spisak mogućih proruskih kandidata za marionetsku vladu u Kijevu napravili "eksperti". Kakvi su to eksperti dokaz je da nisu znali da je Murajevu zabranjen ulazak u Rusiju na tri godine i sav novac na računima u bankama mu je blokiran. Takođe su mu blokirane i hartije od vrednosti koje ima u Rusiji.

Kako su ti samozvani "eksperti" napravili spisak ljudi koji bi mogli biti u marionetskoj vladi nije teško pogoditi. Dovoljno je pogledati koji su ukrajinski političari kritikovali vlasti posle puča u Kijevu 2014. godine. Murajev je bio predsednički kandidat 2019, ali se odrekao kandidature u korist Aleksandra Vilkulja, sa kojim se dogovorio da će biti premijer ako zajedno pobede. Međutim, osvojili su malo glasova.

Murajev se nije plašio da javno govori da je velika greška što je Ukrajina dala svoj suverenitet "prekookeanskim sponzorima iz SAD". Murajev rat na istoku Ukrajine smatra unutrašnjim konfliktom. On je kritikovao što su Rusima oduzeta prava u Ukrajini, a predsednika Zelenskog što nije dozvolio da se koristi ruska vakcina protiv kovida 19, iako u to vreme Kijev nije mogao da nabavi bilo koju vakcinu.

EKONOMISTA I VLASNIK TV KANALA

Jevgenij Vladimirovič Murajev (na slici) po obrazovanju je ekonomista. Bio je dva puta poslanik ukrajinskog parlamenta. U parlament je došao kao član Partije regiona predsednika Viktora Janukoviča. Kasnije je osnovao svoju partiju Naši. Murajev je 2014. postao glavni vlasnik TV kanala News One, a kasnije je osnovao kablovsku TV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva