KORONA DIVLJA U JUŽNOJ KOREJI: Drugi najveći dnevni broj novozaraženih

Tanjug

23. 01. 2022. u 07:56

JUŽNA Koreja potvrdila je danas da je u zemlji evidentiran drugi najveći dnevni broj novozaraženih korona virusom, uprkos produženim restriktivnim merama i visokoj stopi vakcinacije, što je podstaklo zabrinutost da će se virus ubrzano širiti tokom predstojećeg praznovanja Lunarne Nove godine.

КОРОНА ДИВЉА У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Други највећи дневни број новозаражених

Foto: Tanjug/AP

U izveštaju Rojtersa se navodi da je u subotu potvrđeno 7.630 novih slučajeva korona virusa, 621 više nego dan ranije i blizu rekorda od 7.848 registrovanih sredinom decembra, saopšteno je iz Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti Južne Koreje (KDCA).


Sredinom januara vlasti u Seulu su produžile za još tri nedelje trajanje restriktivnih mera i strožijih pravila socijalnog distanciranja, uključujući uvođenje policijskog časa od 21 casa i zabrane rada za restorane, kafiće, barove i ograničena privatna okupljanja, koje će biti na snazi tokom novogodišnjih praznika kada veliki broj građana te zemlje putuju na porodična okupljanja.

Od početka pandemije u Južnoj Koreji su potvrđena ukupno 733.902 zaražena korona virusom i 6.540 smrtnih slučajeva, iako je skoro 95 odsto odraslih u potpunosti vakcinisano, a više od polovine je primilo i dopunsku, treću dozu vakcine, pokazuju podaci KDCA.
 

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...