RUSKI AMBASADOR U KARKASU: Venecuela ima puno luka i spremna je da pruži pomoć Rusiji u slučaju sukoba sa SAD

Tanjug

22. 01. 2022. u 23:27

VENECUELA je spremna da pruži vojno-tehničku pomoć Rusiji u slučaju pogoršanja rusko-američkih odnosa, izjavio je danas ruski ambasador u Karakasu Sergej Melik-Bagdasarov na Jutjub kanalu Soloviev.Live.

РУСКИ АМБАСАДОР У КАРКАСУ: Венецуела има пуно лука и спремна је да пружи помоћ Русији у случају сукоба са САД

Foto: EPA

"Apsolutno", odgovorio je on na pitanje da li bi Karakas bio sposoban da pruži vojnu i tehničku pomoć Moskvi ako se rusko-američki odnosi naglo zaoštre, preneo je TASS.

-Od prvih minuta histerije, koju su izazvale reči zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Aleksejeviča Rjabkova (o potencijalnom razmeštanju ruske vojne infrastrukture u Venecuelu ili na Kubu), na Zapadu i u Sjedinjenim Državama, primao sam pozive od venecuelanskih političara i članova vlade. Imao sam sastanke sa njima i oni su obećali nedvosmislenu i uopšte, bez oklevanja podršku, pošto su prošli kroz to i prolaze kroz to zajedno sa nama, rekao je Melik-Bagdasarov.

On je podsetio da je vojna i tehnička saradnja sa Venecuelom počela 2001. godine potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma.

-Naši specijalisti, koji popravljaju i održavaju vojnu opremu, nastavljaju sa svojim poslom ovde. Snažno jačamo odbrambene kapacitete Venecuele, rekao je Melik-Bagdasarov.

On je naglasio da oblici efikasne pomoći Karakasa mogu biti različiti.

-Venecuela ima prilično razvijenu infrastrukturu luka. Ima luke sa dubokom vodom i civilne luke. Postoji širok spektar baza venecuelanske mornarice, zaključio je ruski ambasador u Venecueli.

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZASTRAŠUJUĆA MOĆ RUSKE HAUBICE: Malka jednom granatom potpuno uništava betonski bunker - pogledajte snimak dejstva po Ukrajincima (VIDEO)