BEZ PRESUDE U ZATVORU: Turski biznismen Osman Kavala iza rešetaka još četiri godine

Tanjug

17. 01. 2022. u 19:17

TURSKI sud saopštio je danas da biznismen i filantrop Osman Kavala mora da ostane u zatvoru, produžavajući mu pritvor na više od četiri godine i to bez osuđujuće presude.

БЕЗ ПРЕСУДЕ У ЗАТВОРУ: Турски бизнисмен Осман Кавала иза решетака још четири године

Foto: Printskrin

Sud je većinom glasova odlučio da Kavala ostane u zatvoru tokom suđenja, preneo je Rojters. Sledeće ročište zakazano je za 21. februar, a o produžetku pritvora biće ponovo odlučivano 13. februara.

Kavala je zatvoren 18. oktobra 2017. godine.

Grupe za ljudska prava su saopštile da je slučaj politički motivisan.

Vlada to odbacuje i kaže da su turski sudovi nezavisni.

Evropski sud za ljudska prava zatražio je krajem 2019. da Kavala bude pušten na slobodu zbog nedostatka osnovane sumnje da je počinio krivično delo, istakavši da je on u pritvoru da bi bio ućutkan. Savet Evrope je u decembru saopštio Turskoj da priprema postupak za povredu prava zbog zadržavanja Kavale, što bi moglo dovesti do suspenzije Ankare iz tog tela.

BONUS VIDEO - PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi