ENGLESKI TINEJDŽERI DEO OPSADE SINAGOGE U TEKSASU: Povezani sa starijim teroristom iz Engleske

D. D. S.

17. 01. 2022. u 15:20

DVOJICA tinejdžera uhapšena su na severozapadu Engleske, u Mančesteru, zbog povezanosti sa opsadom sinagoge u Teksasu, za koju je, inače, odgovoran Britanac Fejzal Akram (44).

ЕНГЛЕСКИ ТИНЕЈЏЕРИ ДЕО ОПСАДЕ СИНАГОГЕ У ТЕКСАСУ: Повезани са старијим терористом из Енглеске

Foto: pixabay

On je nedavno doputovao u Teksas da bi u subotu izveo napad na sinagogu i uzeo četiri taoca. Predsednik SAD Džozef Bajden je ovaj 11 časova dug incident Britanca iz Blekburna u Lankaširu okarakterisao kao "terorizam".

Britanska antiteroristička policija je, kako prenosi "Gardijan", saopštila da je par, čije godine i pol nisu odmah potvrdili, u pritvoru zbog ispitivanja, u okviru istrage o napadu u sinagogi u gradu sa oko 26 hiljada stanovnika u Kolivilu koji se dogodio u subotu uveče. Akram je proglašen mrtvim pošto je FBI upao u zgradu, a sva četiri taoca su preživela opsadu.

Do opsade je došlo tokom jutarnje službe u sinagogi koja se prenosila uživo na Fejsbuku. Usred prenosa je odjednom čovek sa britanskim akcentom počeo da viče ispred kamere. Prenos je prekinut, a policija je pozvana u 10.41 časova po lokalnom vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)