ŠVEDSKI TENKOVI NA OSTRVU 300 KM OD KALINJINGRADA: Nordijska država poslala značajna pojačanja na Gotland

Novosti online

15. 01. 2022. u 00:37

ŠVEDSKA je rasporedila borbena oklopna vozila i vojnike da patroliraju na ostrvu Gotland u Baltičkom moru zbog „aktivnosti Rusije u regionu“, saopštila je agencija AFP pozivajući se na izjave švedskih vojnika.

ШВЕДСКИ ТЕНКОВИ НА ОСТРВУ 300 КМ ОД КАЛИЊИНГРАДА: Нордијска држава послала значајна појачања на Готланд

Foto Tviter forsvarsmakten.se

-Oružane snage preduzimaju neophodne mere kako bi zaštitile celovitost Švedske i demonstrirale da smo sposobni da štitimo Švedsku i njene interese, rekao je ministar odbrane Švedske Peter Hultkvist.

Ranije je Švedski radio objavio da Švedska pojačava patrole na ostrvu Gotland zbog situacije koja je nastala u odnosima Rusije i NATO-a.

Foto Tviter forsvarsmakten.se

U Briselu je 12. januara održana sednica Saveta Rusija-NATO. Pregovori su predstavljali nastavak razgovora na temu bezbednosnih garancija između Rusije i SAD koji su održani 9-10. januara u Ženevi. Nakon sednice Rusija-NATO, 13. januara su održani pregovori na platformi OEBS-a u Beču.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov je 13. januara za televiziju RTVI izjavio da je Rusija sada glavni protivnik NATO-a samo zato što se trudi da čvrsto brani svoje interese. On je dodao i da su SAD i njeni saveznici odbili ključne predloge Rusije na temu bezbednosti.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (5)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!