VANREDNI SASTANAK ALIJANSE: NATO 7. januara o Rusiji i Ukrajini

Novosti onlajn

04. 01. 2022. u 14:02

VANREDNI virtuelni sastanak NATO biće održan 7. januara, a glavna tema biće, kako kažu u Alijansi, „jačanje ruske vojne moći“ u Ukrajini i oko Ukrajine.

ВАНРЕДНИ САСТАНАК АЛИЈАНСЕ: НАТО 7. јануара о Русији и Украјини

Foto AP

- U petak, 7. januara, biće održan vanredni virtuelni sastanak ministara inostranih poslova država-članica NATO-a. Oni će razmotriti jačanje ruske vojne moći u i oko Ukrajine, a šire gledano i pitanje evropske bezbednosti - napisala je na Tviteru portparolka NATO-a Oana Lungesku.

Ovaj sastanak održava se svega pet dana pre Saveta Rusija-NATO, jednog od tri sastanka na kojima će se diskutovati o zahtevu Rusije za garancije bezbednosti.

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici optužuju Rusiju da priprema navodnu „invaziju“ na Ukrajinu i prete neviđenim sankcijama ako se sprovedu planovi koji joj se pripisuju.

Rusija je više puta negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i ne namerava nikoga da napada, a da se izjave o „ruskoj agresiji” koriste kao izgovor kako bi se više vojne tehnike NATO-a razmestilo u blizini ruske granice.

Pred kraj prošle godine obavljen je i telefonski razgovor predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, tokom kojeg je precizirano da će se pregovori o zahtevu Rusije održavati na tri koloseka - Rusija-SAD, Rusija-NATO i Rusija-OEBS.

 

BONUS VIDEO:

PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu