VANREDNI SASTANAK ALIJANSE: NATO 7. januara o Rusiji i Ukrajini

Novosti onlajn

04. 01. 2022. u 14:02

VANREDNI virtuelni sastanak NATO biće održan 7. januara, a glavna tema biće, kako kažu u Alijansi, „jačanje ruske vojne moći“ u Ukrajini i oko Ukrajine.

ВАНРЕДНИ САСТАНАК АЛИЈАНСЕ: НАТО 7. јануара о Русији и Украјини

Foto AP

- U petak, 7. januara, biće održan vanredni virtuelni sastanak ministara inostranih poslova država-članica NATO-a. Oni će razmotriti jačanje ruske vojne moći u i oko Ukrajine, a šire gledano i pitanje evropske bezbednosti - napisala je na Tviteru portparolka NATO-a Oana Lungesku.

Ovaj sastanak održava se svega pet dana pre Saveta Rusija-NATO, jednog od tri sastanka na kojima će se diskutovati o zahtevu Rusije za garancije bezbednosti.

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici optužuju Rusiju da priprema navodnu „invaziju“ na Ukrajinu i prete neviđenim sankcijama ako se sprovedu planovi koji joj se pripisuju.

Rusija je više puta negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i ne namerava nikoga da napada, a da se izjave o „ruskoj agresiji” koriste kao izgovor kako bi se više vojne tehnike NATO-a razmestilo u blizini ruske granice.

Pred kraj prošle godine obavljen je i telefonski razgovor predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, tokom kojeg je precizirano da će se pregovori o zahtevu Rusije održavati na tri koloseka - Rusija-SAD, Rusija-NATO i Rusija-OEBS.

 

BONUS VIDEO:

PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove