STRAH OD GRAĐANSKOG RATA: Objava američkih penzionisanih oficira

D. D. S.

20. 12. 2021. u 22:39

TRI penzionisana generala američke vojske strahuju da bi građanski rat mogao da izbije ako Pentagon ne iskoreni "potencijalne pobunjenike", jer postoje velike šanse za "još jednu pobunu", ako republikanci ponovo zauzmu Belu kuću.

СТРАХ ОД ГРАЂАНСКОГ РАТА: Објава америчких пензионисаних официра

Foto AP

U prestoničkom dnevniku "Vašington postu", penzionisani generali Pol Iton, Antonio Tejguba i Stiven Enderson pozvali su Pentagon da ne čeka "sledeći potencijalni pokušaj pobune ili puča posle izbora, da bi identifikovali slabe tačke".

Navodeći da su američki vojni redovi prepuni potencijalnih pobunjenika, tražili su od Pentagona da ih "identifikuje, izoluje i ukloni" pre nego što bude prekasno za čistke, istovremeno ukazujući na "uznemirujući broj veterana i aktivnih pripadnika vojske" koji su bili umešani u događaje od 6. januara pri upadu nezadovoljnih birača bivšeg predsednika Donalda Trampa na Kapitol.

Ocenjujući "potencijal za vojni slom kao veoma stvaran", generali su napisali da su "sve zabrinutiji zbog posledica izbora 2024. i potencijala za smrtonosni haos unutar vojske". Kao primer takve pobune, naveli su sukob Nacionalne garde Oklahome sa Pentagonom oko vakcinacije protiv kovida-19, nazivajući to "možda zabrinjavajućim" znakom nadolazećeg vojnog sloma pripadnika vojske.

Generali sugerišu i da bi protivnici Bajdena na državnom i saveznom nivou želeli da zbiju redove iza kandidata koji je izgubio trku za predsednika. Oni upozoravaju da bi haos koji bi nastao mogao da otvori put za građanski rat koji bi potkopao bezbednost SAD, što bi američki neprijatelji mogli da iskoriste za potpuni napad na američku imovinu ili imovinu njenih saveznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a