ODLUKA da se izgradi gasovod „Severni tok 2“ je bila geopolitička greška Nemačke, izjavio je ministar ekonomije i zaštite klime u novoj nemačkoj vladi Robert Habek.

Komentari (23)

da

18.12.2021. 17:01

Jedini nacin,da se ovo resi, je da vam Rusi zavrnu sve ventile. Da se lepo svi tamo smrznete,pogotovu vi zeleni,i da klececi dodjete Putinu da molite. Tolike budale u vlasti,da je ovo cudo. Ili vlada uskoro pada,ili se Nemacka razvaljuje. Zeleni ce da vas dokrajce. Pa cela vasa ekonomija zavisi od gasa,i vi budele,jos pretite??? Malo vam je,sto imate najnizu cenu gasau svetu,jos ste toliko pamtni,da i to unistite. Samo smrzavanje,padanje ekonimije,standarda ce da vas nauci,da niste kao Ameri,najveci i jedini na svetu.

Mišo Peć

18.12.2021. 17:04

Zabrinut sam neznanjem ovog ministra da ukoliko severni tok 2 neproradi da to možda nekim slučajem da prouzrokuje zavrtanje svih ventila ostalih gasovoda prema zapadu.

Maja

18.12.2021. 17:52

Ministar je mlad covek, treba dedu da pita jel pametno to njegovo tvrdoglavo protivljenje Rusiji. Rat Amerika ne zeli na svojoj teritoriji vec bilo gde i sto dalje od sebe ali da aktivno u njemu ucestvuje i adekvatno se naplati. Ako nemacki ministar to zeli u svom dvoristu neka stavi svoj potpis na to.

VOJIN

18.12.2021. 18:49

Одлука ће бити донета на пролеће,а на основу животног искуства током наступајуће зиме и ЗАЈЕДНИЧКОГ СНА МИША С МАЧКОМ !!!

Vatro Marx

18.12.2021. 18:56

" Severni tok 2" pitaj gospodine Schredrra i A.Merkel. Njemacka kao i druge drzave, prije negó sto si dosao na vlast dobro su razmislili o "Severnom toki 2". To je samo jedna pretnja za ismjejavanje nista drugo.

KAO STO SAM REKAO

18.12.2021. 19:02

NAJSMRDLJIVIJE POLIT-DJUBRE U EVROPI SU ZELENI, to su dokazali u Austriji, u Svajcarskoj i sad u Nemackoj, a takvi su bili i za vreme, dok je Sreder (Schröder) bio kancelar. Jedina je sreca, ako nastave da provociraju Rusiju, ta koalicija ce se raspast za najduze 2 godine, i onda ce da ojaca AfD, stranka koja je i nastala upravo zbog toga zelenjaskog djubreta, koje pod svaku cenu zeli da unisti evropu, po volji sponzora Sorosa. Ta partija je u osnutku i prvim godinama, krila se iza pacifizma, ustvari su ratohuskasi.

Boki 61

18.12.2021. 19:08

E neka si ti njima zapretio. Zatvorite i postojeci samo se pitam sa cime ces se grijati na minusu koji dolazi. Svet je neizmerno srecan sto Hitlerovi potomci ne raspolazu takvim resursima. Niko osim njih nebi imao gas. Mozda bi dobio jedino u gasnim komorama za gusenje. Usavrsili su to njihovi dedovi.

GEOPOLITICKA GRESKA JE BILA NESTO DRUGO

18.12.2021. 19:17

Gasovod je ekonomski, i on nema i ne zna za politiku. GEOPOLITICKA GRESKA JE BILA, RUSENJE BERLINSKOG ZIDA, koje je sprovedeno uz pomoc placenika i petokolonasa SSSR, kad je "brnjo" iskoristen, pustan je niz vodu, i onda su na vlast doveli alkoholicara, da bi lakse pljackali bogatstvo najvece zemlje sveta, o tome je ovih dana pricao i Gospodin Putin, i naveo kako su im CIA i ostale zapadne sluzbe poslale pjanduri 300 savetnika za uvodjenje trzne privrede, a u stvari bili su savetnici pljackasima, koji su za dve tri godine postali milijarderi, i naravno taj se novac obreo na zapadu, pa kupuju fudbalske klubove i nekretnine, u najelitnijim destinacijama sveta. CAR PUTINE ZAVRCI VENTILE, da vidimo dokle ce jos da labrnjaju, o necemu sto nemaju veze.

Rašo

18.12.2021. 19:32

Госн' министре, заборављаш да Русија има новца а Немачка нема енергију! Сем тога, није мудро претити Русији, коштаће те то!

MiR

18.12.2021. 19:55

Pa zato ste i dozvolili da se izgradi! Navukli ste Rusiju na tanak led a sad je ucenjujete. To vam je joker za ucenjivanje. Pravi ste banditi!

bager

19.12.2021. 08:15

Predlazem Rusiji da ponudi na prodaju " Severni tok 2 ",,a onda neka prodaja gasa bude iskljucivo na izlazu iz Rusije,,tako nema ucene,,oces neces,plati pa koristi ili se grej na drvca