ZDRAVSTVENOM SISTEMU PRETI KOLAPS: Južna Koreja planira ponovo uvođenje restriktivnih mera

Tanjug

15. 12. 2021. u 08:43

ZBOG rekordno snažnog talasa korona virusa i porasta broja novozaraženih, Južna Koreja ponovo namerava da uvede restrikcije na javna okupljanja i planira da skrati radno vreme nekih firmi.

ЗДРАВСТВЕНОМ СИСТЕМУ ПРЕТИ КОЛАПС: Јужна Кореја планира поново увођење рестриктивних мера

Foto Tanjug/AP

Novi talas epidemije doveo je do naglog porasta broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva, a premijer Kim Bu Kjum potvrdio je posle današnjeg sastanka posvećenog epidemiji da vlada namerava da ponovo uvede strože antiepidemijske mere, između ostalog i socijalno distanciranje, prenosi AP.

Južna Koreja je postavila novi dnevni rekord broja novozaraženih sa 7.850 novih slučajeva, a četvrti put ovog meseca je dnevni broj novoinficiranih premašio 7.000.

Ukupan broj smrtnih slučajeva među kovid pacijentima iznosi 4.456 nakon što je 70 pacijenata umrlo od infekcije samo u protekla 24 sata, a rekordna 964 pacijenta su u kritičnom ili teškom stanju.

Zvaničnici su ranije upozorili da južnokorejskom zdravstvenom sistemu preti kolaps ukoliko broj teških formi kovida-19 nadmaši 1.000, jer bi to u velikoj meri umanjilo sposobnost bolnica da reaguju ne samo na korona virus, već i na druga oboljenja.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj: Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove