ILON MASK LIČNOST GODINE: U izboru Magazina Tajm za 2021. godinu

P. Z. S. /Sputnik international

13. 12. 2021. u 13:54

OSNIVAČ Spejs Iks-a i Tesla motorsa preuzima titulu od američkog predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris, koji su je dobili 2020. godine.

ИЛОН МАСК ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ: У избору Магазина Тајм за 2021. годину

Ilon Mask / Foto AP

Magazin Tajm objavio je u ponedeljak da je izabrao Ilona Maska za svoju ličnost godine za 2021.

„Ovo je čovek koji teži da spase našu planetu i da nam obezbedi novu koju ćemo naseliti: klovn, genije, gospodar, vizionar, industrijalac, šoumen, cad; ludi hibrid Tomasa Edisona, P.T. Barnuma, Endrua Karnegija i Vočmenovog Doktora Menhetna, zamišljeni, plavoputi čovek-bog koji izmišlja električne automobile i seli se na Mars“, piše na Tajmovom profilu za Maska.


Pored Maska, časopis je izabrao i heroje godine (naučnici koji su radili na vakcinama), sportistu godine (američka ikona gimnastike Simon Bajls) i zabavljača godine (američka glumica i pevačica Olivija Rodrigo).

Godišnja nagrada Tajma za ličcnost godine dodeljuje se od 1927. godine, a prošle godine su prestižno priznanje podelili predsednik SAD Džo Bajden i potpredsednica Kamala Haris.


Nagrada magazina Tajm se dobija na osnovu procene uticaju koji je odrejena osoba imala na svetske događaje tokom protekle godine.

BONUS VIDEO: RAČUNAR POKREĆE NEPOKRETNU RUKU - Naši naučnici pomažu ljudima posle moždanog udara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom