DRASTIČAN SKOK NOVOZARAŽENIH U ITALIJI: Osam hiljada više novozaraženih u odnosu na juče

M.Ostojić, od stalnog dopisnika, Rim

10. 12. 2021. u 19:19

VEČERAS objavljeni podaci o uvećanju broja zaraženihu Italiji na dnevnom nivou zaista su šokantni. Registrovano je 20.497 novozaraženih, naspram jučerašnjeg broja od 12.572, a najtužnije je od svega drastično uvećanje broja preminulih, danas 118 naspram jučerašnjeg od 79.

ДРАСТИЧАН СКОК НОВОЗАРАЖЕНИХ У ИТАЛИЈИ: Осам хиљада више новозаражених у односу на јуче

Foto:EPA

Tako visok broj zaraženih videli smo još 3 aprila ove godine, a u povodu takvog skoka oglasio se direktor Infektivne klinike u Đenovi dr Mateo Baseti koji alarmira zbg antivaksera koji prave haos u stanicama hitne pomoći i na intenzivnoj terapiji, svedočeći da je samo danas u poslednjim satima stiglo u njegovu kliniku 10 osoba, svi nevakcinisani, a prevezeni su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj terapiji.

Dr Baseti objašnjava koliko je ludilo sveta koji ne shvata da je sadašnji dominantni Delta soj veoma težak i opasan za nevakcinisane, posebno za osobe između 50 i 60 godina koje stignu u bolnicu u veoma teškom stanju jer do poslednjeg trenutka ne veruju da postoji virus i stignu u zapravo razarajućem stanju, „sada sam video snimak pluća čoveka koji nema deo pluća koja dišu“.

Dr Baseti objašnjava da se nalazimo usred četvrtog talasa Kovida-19, da je na hitne pomoći prava navala, „posle 2 godine nastavljamo da smeštamo ljude koji ne veruju da postoji virus“ i pita se je li ovo „zemlja normalnih ljudi“, jer Delta soj je takav da samo jedan pozitivan zarazi u proseku 8 osoba oko sebe.

Taj isti dr inače već duže vreme živi i dolazi na posao sa dodeljenim ličnim obezbeđenjem zbog brojnih pretnji antivaksera jer se pojavljuje na televiziji i objašnjava koliko je bitno vakcinisati se. I ostaje pitanje da li ovako visok broj zaraženih i preminulih predstavlja vrh četvrtog talasa ili se očekuje uvećavanje broja oko božićnih praznika?

BONUS VIDEO: NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave