OLIMPIJSKE IGRE - JABUKA RAZDORA: Oštre reakcija Pekinga na pretnju SAD da će bojkotovati OI

D. D. S.

06. 12. 2021. u 17:02

ZIMSKE olimpijske igre postale su jabuka razdora između Vašingtona i Pekinga, pošto je Kina zapretila da će preduzeti kontramere ako se SAD odluče na diplomatski bojkot igara u najmnogoljudnijoj zemlji.

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ - ЈАБУКА РАЗДОРА: Оштре реакција Пекинга на претњу САД да ће бојкотовати ОИ

Foto: Printscreen/Jutjub/ABC njuz

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je ranije da razmatra diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara u februaru, u znak protesta zbog kršenja ljudskih prava u Kini. Bojkot bi podrazumevao da na Igre idu samo američki sportisti, ali ne i zvaničnici koji predstavljaju zemlju.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijan izjavio je da bi takav potez SAD bio "direktna politička provokacija":

- Ako su SAD spremne da nastave tim putem, Kina će preduzeti čvrste kontramere - rekao je Džao.

Peking je žestoko reagovao na sve kritike SAD, ocenjujući to kao mešanje u unutrašnje stvari te zemlje. Australija, čije su veze sa Kinom poremećene zbog niza sporova, takođe je pokrenula mogućnost diplomatskog bojkota Igara u Pekingu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!