TINEJDŽER OPTUŽEN ZA MASOVNO UBISTVO: Etan Krambli ubio četiri učenika, optužen i za terorizam

D. D. S.

02. 12. 2021. u 16:58

Petnaestogodišnji Etan Krambli, osumnjičen za pucnjavu u školi u Mičigenu suočiće se sa optužbama za terorizam i ubistvo prvog stepena posle napada u kojem su četiri učenika poginula, a sedam povređeno. On se izjasnio da nije kriv, a policija još nije identifikovala motiv napada u kome su Tejt Mjur (16), Madison Baoldvin (17), Hana Sent DŽuliana (14) i DŽustin Šiling (17).

ТИНЕЈЏЕР ОПТУЖЕН ЗА МАСОВНО УБИСТВО: Етан Крамбли убио четири ученика, оптужен и за тероризам

Foto: Printskrin/ 13 ON YOUR SIDE

Tužiteljka okruga Okland Karen Mekdonald rekla je da ima "brdo digitalnih dokaza" koji pokazuju da je osumnjičeni planirao napad "znatno pre incidenta". On je objavio video snimak noć pre pucnjave na kojem govori o ubistvu učenika.

- Ovo nije bio impulsivan čin - kostatovala je tužiteljka i dodala da je "apsolutno smišljen".

Kazala je da će se tinejdžer suočiti sa optužbama za terorizam, ubistvo prvog stepena, napad sa namerom za ubistvo i posedovanje vatrenog oružja.

Osumnjičeni će iz pritvora za maloletnike biti prebačen u lokalni okružni zatvor, gde će biti zadržan bez prava na kauciju. Tinejdžer je odbio da razgovara sa istražiteljima po uputstvima svoje porodice.

Roditelji osumnjičenog pozvani su u školu pre pucnjave "zbog ponašanja u učionici koje je zabrinjavalo". Istražitelji su otkrili da je tinejdžer napunio vatreno oružje - koje je njegov otac kupio par dana ranije - u toaletu, a zatim prošao kroz hodnik ispalivši više od 30 hitaca u školu u kojoj je bilo oko 1.700 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)