ZELENSKI, ODLAZI! Velike demonstracije u Kijevu, zahtevaju ostavku predsednika (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 12. 2021. u 22:56

U KIJEVU su održane demonstracije građana nezadovoljnih politikom ukrajinskih vlasti. Glavni zahtev učesnika protesta bila je ostavka predsednika Vladimira Zelenskog.

ЗЕЛЕНСКИ, ОДЛАЗИ! Велике демонстрације у Кијеву, захтевају оставку председника (ФОТО/ВИДЕО)

Foto pred.admin.Ukr

Učestvovalo je nekoliko hiljada ljudi koji su prošetali do dela grada gde se nalaze sedište Zelenskog, zgrada vlade i ministarstva, kao i parlament.

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Oni su zasuli kancelariju predsednika sitnim predmetima, uzvikujući: "Impičment", "Zelenski, odlazi".

Prema rečima učesnika protesta, večeras je počela neograničena kampanja za "potpunu promenu vlasti" u zemlji i to mirnim putem, bez prolivanja krvi.

Pozvali su "sve opozicione patriotske snage" da se ujedine.

Protest je protekao mirno, a demonstranti, kao i policija čije je prisustvo bilo značajno na ulicama Kijeva, su se razišli.

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Neki od učesnika protesta su nosili zastave nacionalističke stranke Nacionalni korpus (nastala na bazi bataljona "Azov" protiv čijih članova je u Rusiji pokrenut krivični postupak) , stranke "Sloboda", kao i stranke nekadašnjeg predsednika Petra Porošenka.

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Podsetimo, predsednik Ukrajine je nedavno rekao da raspolaže informacijama da će u Ukrajini 1. decembra biti izvršen državni prevrat.

- Dobio sam informaciju da će 1. decembra u našoj zemlji biti pokušan prevrat... To nije samo informacija agencija, imamo i snimak gde predstavnici Ukrajine sa predstavnicima Rusije, da tako kažemo, razmatraju učešće Rinata Ahmetova u državnom prevratu u Ukrajini i da će za to biti upotrebljeno milijardu dolara - rekao je nedavno Zelenski.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)