KRALJICA SE VRATILA: Britanci odahnuli nakon što se Elizabeta Druga pojavila na krštenju praunuka (FOTO)

Tanjug

21. 11. 2021. u 21:06

Posle spekulacija u javnosti da li se britanska kraljica Elizabeta Druga sprema za penziju, najduže vladajući monarh u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva, posle višenedeljnog odsustva iz javnosti, pojavila se na zajedničkom krštenju svojih praunuka.

КРАЉИЦА СЕ ВРАТИЛА: Британци одахнули након што се Елизабета Друга појавила на крштењу праунука (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Kraljica, koja je otkazala nekoliko nedavnih pojavljivanja u javnosti po savetu lekara, prisustvovala je krštenju Avgusta, sina princeze Judžin i njenog supruga Džeka Bruksbenka, i Lukasa Filipa, sina Zare Tindal i njenog supruga Marka Tindala.

Privatna ceremonija krštenja održana je u kući Rojal lodž u Velikom Vindžorskom parku, zapadno od Londona, u prisustvu članova kraljevske porodice i bliskih prijatelja, prenosi AP.

Avgust je rođen u februaru ove godine, a Lukas Filip u martu.

Majke oba dečaka su unuke kraljice Elizabete Druge.

Kraljica ima 12 praunučadi, od kojih je najmlađa dvomesečna Sijena Elizabet, kćerka princeze Beatris i njenog supruga Edoarda Mapelija Mozija.


Prošlog meseca kraljica je provela noć u bolnici u Londonu, posle čega su mnogi izrazili zabrinutost za njeno zdravlje.

Krajem oktobra, zvaničnici palate rekli su da su lekari savetovali kraljici da se odmara dve nedelje i da obavlja samo dužnosti koje joj ne padaju teško.

U javnosti se strahovalo se da će 95-godišnja britanska kraljica moći da prisustvuje krštenju budući je da prošle nedelje nije položila venac na Senotaf u znak sećanja na žrtve Prvog svetskog rata i svih potonjih vojnih sukoba.

Sa ceremonije 14. novembra povukla se zbog, kako je zvanično rečeno, "uganuća leđa" za koje je izvor iz Bakingemske palate rekao da "nije u vezi sa stanjem koje je zahtevalo odmor i da je bila nesrećna slučajnost".

Današnjom privatnom ceremonijom proslavljala su se dva porodičana krštenja u kući Rojal lodž u Velikom Vindzorskom parku, navodi agencija PA, a prenosi Rojters.

Šestog februara navršava se sedam decenija otkako je kraljica Elizbata Druga došla na britanski presto. I dalje 55 odsto britanskih građana smatra da treba da ostane na čelu monarhije, čak i ukoliko bude toliko bolesna da ne bude u stanju da obavlja bilo kakve dužnosti.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!