RUSKI PANCIRI S-1 I S-400 ODBILI NAPAD: “Neprijateljski avioni” nisu prošli (VIDEO)

Novosti online

16. 11. 2021. u 23:18

U HABAROVSKOM kraju su održane vežbe protivvazduhoplovne odbrane na kojima su se sistemi S-400 „Trijumf“ suprotstavili naletu „neprijateljskih“ aviona.

РУСКИ ПАНЦИРИ С-1 И С-400 ОДБИЛИ НАПАД: “Непријатељски авиони” нису прошли (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/Florin Mocanu

Na vežbama su vojnici radili na primeni ešalonirane odbrane, saopštila je pres služba Istočnog vojnog okruga Rusije.

Sistemi S-400 „Trijumf“ pod okriljem PVO kompleksa „Pancir S-1“ su tokom praktičnog dela odbili prvi napad aviona taktičke avijacije.

-Kako bi zadatak bio još složeniji ‘neprijatelj’ je lansirao balističke rakete. Vojnici su ispunili sve zadatke tokom vežbi koji se odnose na pronalaženje, otkrivanje, hvatanje i praćenje vazdušnih ciljeva, navodi se u saopštenju.

Sistem S-400 „Trijumf“ je ruski protivvazduhoplovni raketni sistem dugog i srednjeg dometa, predviđen za uništavanje aerodinamičkih i balističkih ciljeva.

Foto: EPA

Ovi mobilni raketni sistemi se mogu kretati i po neasfaltiranim putevima. Pritom, vreme koje je potrebno da se prebaci na kretanje po planinskom terenu je pet minuta. Kompleks može da uništi balističke rakete. Tokom 2015. godine ovi sistemi su bili prebačeni u Siriju gde su pokrivali rusku vazdušnu bazu Hmejmim.

PVO sistem „Pancir S-1“ je ruski protivavionski artiljerijski sistem srednjeg dometa naoružan raketama zemlja-vazduh.

Proizveden je 1994. godine, a u sastavu naoružanja se nalazi od 2010. godine. Predviđeno je da štiti civilne i vojne objekte od svih savremenih i perspektivnih sredstava za napad, kao što su sve vrste letelica, mali dronovi i rakete. Između ostalog, zadatak mu je i da štiti PVO sisteme velikog dometa kao što su S-300 „Favorit“ i S-400 „Trijumf“.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni