PALA ODLUKA! Svi nevakcinisani u Austriji od sutra u lokdaunu

Novosti online

14. 11. 2021. u 12:58

AUSTRRIJA će od ponedeljka uvesti nove granice nevakcinisanim. Mera, koju je najavio kancelar Aleksandar Šalenberg ima za cilj da ublaži pritisak na bolnice i intenzivna odeljenja, prenose austrijski mediji.

ПАЛА ОДЛУКА! Сви невакцинисани у Аустрији од сутра у локдауну

Foto: Piksabej

Dva najteže pogođena regiona, Gornja Austrija i Salcburg, prvi su najavili da će uvesti zatvaranje u ponedeljak, prenosi "Blic".

Ideju o zatvaranju isključivo za nevakcinisane, vlada je prvi put iznela u septembru kao odgovor na scenario noćne more u kojem bi 30 odsto kreveta na intenzivnoj intenzivnoj nezi bilo zauzeto pacijentima obolelim od kovida.

Ta cifra trenutno iznosi 20% i raste. Zdravstveni zvaničnici su sve više uznemireni da će bolnice postati pretrpane usred onoga što nazivaju „pandemijom nevakcinisanih“.

Mediji navode da će oni koji nisu primili vakcinu, niti su preležali bolest, moći da napuštaju domove samo u određenim slučajevima, poput odlaska na posao ili kupovine osnovnih životnih namirnica.

Dom će smeti da napuste i da bi otišli do ljekara ili u apoteku i ukoliko brinu o nekoj nemoćnoj osobi.

Biće im dozvoljeno i da se viđaju sa drugim ljudima, ali na otvorenom.

Osim toga, svi građani Austrije biće u obavezi da nose FFP2 maske u zatvorenom prostoru.

Austrija poslednjih dana beleži drastičan porast broja obolelih, a juče je registrovano više od 13.000 novih slučajeva, što je rekord od početka pandemije.

Predsednik Aleksander Van der Belen upozorio je u subotu da je situacija u nekim bolnicama i intenzivnim odeljenjima "nepodnošljiva" i da bi se mogla dalje pogoršati ako se ne preduzmu jake mere.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!