GRUPA OD 50-TAK MIGRANATA SE PROBILA U POLJSKU: Uhapšena 22 Iračana, vojska i policija u potrazi za ostalima

Novosti online

14. 11. 2021. u 10:31

OKO 50 migranata probilo se iz Belorusije na teritoriju Poljske, policija je uhapsila 22 osobe, saopštila je policija Podljaskog vojvodstva.

ГРУПА ОД 50-ТАК МИГРАНАТА СЕ ПРОБИЛА У ПОЉСКУ: Ухапшена 22 Ирачана, војска и полиција у потрази за осталима

Foto: Tanjug/AP photo

-Sinoć, u području Stažina u Poljskoj, nasilno je upalo oko 50 osoba. U potrazi za migrantima koji su nezakonito prešli granicu učestvovao je 21 policajac, kao i vojska i pripadnici Pogranične službe. Policija je uhapsila 22 državljana Iraka, navodi se u saopštenju.

Policajci su naglasili da migranti često bacaju kamenje na policiju.

-U području Kolonije Klukoviči, prilikom pokušaja da nasilno pređu granicu, napadnuta je policija. Kamenom je pogođen policajac u šlem. Udarac je bio toliko jak da je šlem koji je štitio glavu policajca - oštećen“, navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da su u protekla 24 časa uhapšene četiri osobe – dvojica Gruzina, državljanin Poljske i Sirije – koji su prevezli 13 migranata.

Prema podacima graničara, poslednjih dana zabeležen je 233 pokušaj migranata da pređu belorusko-poljsku granicu.

Kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se uputili migranti, naglo se zaoštrila 8. novembra. Nekoliko hiljada ljudi je došlo na belorusko-poljsku granicu i ne napušta pograničnu zonu. Neki su čak probali i silom da uđu na teritoriju Poljske. Evropske države optužuju Minska da namerno pojačava krizu i prete sankcijama. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko im odgovara da su one krive za ovu situaciju.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju