JEDINICA AMERIČKE VOJSKE ODBILA VAKCINACIJU: Pentagon smesta poručio da će reagovati na odgovarajući način

Novosti onlajn

13. 11. 2021. u 21:59

MINISTARSTVO odbrane SAD će „na odgovarajući način“ odgovoriti na odluku Nacionalne garde Oklahome ove nedelje da ne ispuni zahtev Pentagona da pripadnici službe dobiju vakcinu protiv korone.

ЈЕДИНИЦА АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ ОДБИЛА ВАКЦИНАЦИЈУ: Пентагон сместа поручио да ће реаговати на одговарајући начин

Foto AP

Svesni smo memoranduma generalnog ađutanta Oklahome u vezi sa vakcinacijom protiv korone za gardiste i pisma guvernera u kome se traži izuzeće. Odgovorićemo guverneru na odgovarajući način“, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi u izjavi za Akios.

- Uz to, sekretar Ostin veruje da je vakcinisana vojska spremnija vojska. Zato je naredio obavezne vakcine za sve rodove, a to uključuje i našu Nacionalnu gardu, koja značajno doprinosi nacionalnim misijama u zemlji i inostranstvu - rekao je Kirbi.

Izjava Pentagona dolazi nakon Brig. General Tomas Mančino, koji sada nadgleda Nacionalnu gardu Oklahome, "poništio" zahtev.

Mančino je citirao pisani zahtev guvernera upućen ministru odbrane Lojdu Ostinu u kojem je tražio od DOD-a da „odmah razmotri suspenziju zahteva za vakcinu protiv korone za pripadnike nacionalne garde u Oklahomi“. Guverner Oklahome Kevin Stit "čeka odluku" ministra odbrane, napisao je Mancino u dopisu od četvrtka.

- Nikakve negativne administrativne ili pravne radnje neće biti preduzete protiv gardista koji odbiju vakcinu protiv COVID-19 - navodi se u dopisu.

BONUS VIDEO - DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri