NOVE MERE: U Grčkoj od danas u supermarketima manje ljudi

Tanjug

13. 11. 2021. u 08:30

OD danas će u grčke supermarkete moći da uđe manje ljudi, jer se vraćaju antikovid mere prema kojim jedna osoba mora da ima oko sebe slobodnih devet kvadratnih metara, javlja "Katimerini".

НОВЕ МЕРЕ: У Грчкој од данас у супермаркетима мање људи

Foto: Depositphotos

Do petka, u supermarketima je bilo dozvoljeno da po jednoj osobi budu slobodna dva kvadratna metra.

Ova mera se uvodi jer je ideja da se nevakcinisanima dozvoli ulaz u supermarkete samo sa negativnim brzim testovima zasad obustavljena, pošto se smatrala teškom za sprovođenje.

O ideji za brze testove govorio je i ministar za lokalni razvoj Adonis Jorgijadis, koji je rekao da se (u ministarstvu) pričalo o opciji da nevakcinisani ulaze u prodavnice samo sa negativnim brzim testovima, ali su se pojavili problemi u implementaciji ideje.

- Naravno da se razmatra o tome, ali postoje problemi. Ima nekih naših sugrađana koji čak neće raditi ni brze testove i ne možemo ih uskratiti za osnovne namirnice - dodao je ministar za "Open TV".

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar