POLJSKA UPUTILA PROTEST BELORUSIJI: Razgovor povodom upada oružanih snaga

Tanjug

03. 11. 2021. u 12:10

POLjSKO ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo danas da je pozvalo jednog beloruskog diplomatu na razgovor zbog "upada uniformisanih lica naoružanih dugim cevima" na poljsku teritoriju.

ПОЉСКА УПУТИЛА ПРОТЕСТ БЕЛОРУСИЈИ: Разговор поводом упада оружаних снага

FOTO: Depositphotos

 - Poljski vojnici primetili su tri uniformisana lica sa dugim cevima na poljskoj teritoriji - izjavio je portparol poljskih službi bezbednosti Stanislav Zarin, a prenosi agencija AP.

 - Nakon susreta sa poljskom patrolom, ponovo su napunili oružje i krenuli ka Belorusiji - dodao je Zarin.

Incident dolazi u trenutku kada se Poljska, članica Evropske unije, suočava sa značajnim migracionim pritiskom na svojoj istočnoj granici sa Belorusijom.

Portparol poljskog ministarstva spoljnih poslova Lukaš Jasina je rekao da se incident dogodio u noći između ponedeljka i utorka, i da je beloruski otpravnik poslova Aleksandar Česnovski juče pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Poljske.

Tokom sastanka zamenik ministra spoljnih poslova Pjotr Vavržik je zatražio objašnjenje i naglasio "da akcije beloruskih vlasti poslednjih nedelja imaju sve očiglednija obeležja namerne eskalacije".

Vavržik je istakao da Poljska takve postupke smatra neprihvatljivim i da ih neće tolerisati. On je poručio da je Poljska odlučna da brani svoje granice i spoljne granice Evropske unije - naveo je Jasina u svom saopštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

PODRŠKA PROFESORU KOVIĆU: Skup na platou ispred Filozofskog fakulteta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)