IZRAEL NAPAO SIRIJU: Izvršen vazdušni napad na vojne položaje

Tanjug

03. 11. 2021. u 07:33

SIRIJSKA vojska saopštila je da je rano jutros Izrael izvršio vazdušni napad na vojni položaj na periferiji glavnog grada Damaska, u kojem je prouzrokovana samo materijalna šteta.

ИЗРАЕЛ НАПАО СИРИЈУ: Извршен ваздушни напад на војне положаје

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

To je bio drugi izraelski napad na ciljeve u blizini glavnog grada u poslednja četiri dana.

Napad izvršen u subotu aktivirao je sirijsku odbranu koja je tokom dana ispaljivala rakete ka predgrađu Damaska, pri čemu su dva vojnika ranjena, preneo je AP.

U šturom saopštenju sirijske vojske, koje su preneli državni mediji, navodi se da je jutrošnji vazdušni napad došao iz severnog Izraela i da je meta bio vojni položaj u predgrađu Damaska Zakia.

Izrael uglavnom noću izvodi napade na Siriju, pa se i današnji napad dogodio nešto posle ponoći, saopštila je sirijska vojska.

Izrael je u poslednjih nekoliko godina izvršio stotine napada na vojne ciljeve povezane sa Iranom u Siriji, ali retko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Izrael je, međutim, priznao da su mu na meti baze iranskih savezničkih grupa i frakcija, kao što je moćna libanska ekstremistička grupa Hezbolah.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici