SLEDEĆA GODINA JE KLJUČNA: Kraj ispitivanja moćne ruske "Armate" 2022. godine

Novosti online

25. 10. 2021. u 07:58

ISPITIVANjA najnovijih ruskih tenkova T-14 na platformi "Armata" verovatno će biti završena 2022. godine, izjavio je za Sputnjik izvor u vojno-industrijskom kompleksu Rusije.

СЛЕДЕЋА ГОДИНА ЈЕ КЉУЧНА: Крај испитивања моћне руске Армате 2022. године

Foto: EPA

- Državna ispitivanja novih tenkova T-14 nastavljaju se sa pozitivnim rezultatima. Prema planu, ona bi trebalo da budu završena u prvoj polovini 2022. godine - precizirao je izvor.

Prema njegovim rečima, "u okviru ispitivanja potvrđuju se taktičko-tehnički zahtevi Ministarstva odbrane za novo vozilo“.

T-14 "Armata" koji je razvio "Uralvagonzavod" je osnovni tenk naoružan glatkocevnim topom 2A82-1M kalibra 125 mm, koji može da primeni vođene granate. Jedna od karakteristika tenka je u tome što je njegova posada smeštena u blindiranim kapsulama, a kupolom se upravlja na daljinu. Tenk je opremljen najnovijim kompleksom aktivne zaštite "Afganit" za obaranje neprijateljskih raketa i granata.

Ovo borbeno vozilo ima najsavremeniju opremu, uključujući borbeni informacioni i kontrolni sistem i radarske stanice. T-14 je takođe opremljen aparaturom jedinstvenog sistema za upravljanje.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a