NOVO ORUŽJE TERORISTA: LJude zaražene koronom šalju među stanovništvo

Novosti online

06. 10. 2021. u 20:17

TERORISTI u čitavom nizu država pokušavaju da iskoriste ljude zaražene virusom korona da zaraze stanovništvo, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Jurij Kokov.

НОВО ОРУЖЈЕ ТЕРОРИСТА: Људе заражене короном шаљу међу становништво

Foto: Depositphotos

- Već su registrovani pokušaji da se zaraženi virusom korona upotrebe kako bi se zarazilo stanovništvo. Tako nešto otkrile su, na primer, indijske specijalne službe. S druge strane, u Tunisu su uhapšeni lokalni ekstremisti koji su tajno prodrli u kasarne kako bi zarazili vojnike, rekao je Kokov u intervjuu za list „Rosijska gazeta“.

S druge strane napadi na građane vozilima se sada ređe primenjuju među teroristima, a razlozi za to su pre svega jače mere bezbednosti na javnim mestima, a kao i antikovid mere i ograničenja po pitanju okupljanja ljudi i masovnih manifestacija.

Tokom pandemije, emisari svih mogućih terorističkih organizacija značajno su se aktivirali na internetu.

- Preko društvenih mreža oni su počeli da diskredituju lokalne vlasti u borbi protiv pandemije, uticali su da se kod stanovništva proširi osećanje nesigurnosti, a aktivirali su se i po pitanju vrbovanja na internetu, rekao je zamenik Nikolaja Patruševa.

Prema njegovim rečima, sociološka ispitivanja sprovedena u Americi pokazala su da je u vreme masovne samoizolacije došlo do značajnog rasta potražnje za ekstremističkim sadržajem na internetu, posebno među mladima.

Očigledno je da taj proces vuče za sobom širenje baze radikala za potrebe ekstremističkih i terorističkih ciljeva, zaključio je Kokov.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)