OSTALE TRAUME ZA CEO ŽIVOT: Svedočenja Srba na suđenju teroristima u Parizu

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

29. 09. 2021. u 22:09

VIDELA sam glavu kamikaze kako se kotrlja. Tada sam shvatila da je eksplodiralo ljudsko telo. Prvo sam pomislila da je u vazduh odleteo automobil.

ОСТАЛЕ ТРАУМЕ ЗА ЦЕО ЖИВОТ: Сведочења Срба на суђењу терористима у Паризу

Foto AP

Ovo je samo deo potresnog svedočenja Mirjane, koje prenose francuski mediji sa suđenja preživelim napadačima i njihovim pomagačima iz serije atentata izvršenih 13. novembra 2015. u Parizu. Mirjana se u vreme napada zatekla na terasi restorana "Mek Donalds" u blizini stadiona Francuske, u trenutku kada se odigrala treća eksplozija. Na suđenju je prenela i da se seća rane na laktu jedne žene, otvorene do kostiju.

- To me je obeležilo za čitav život - prenela je francuska televizija BFM iskaz ove mlade žene koja je provela nekoliko nedelja na psihijatrijskom odeljenju i šest godina posle nesreće još pije lekove za smirenje.

Prenosi se i svedočenje Snežane, još jedne od povređenih, koja je, kako je istakla, mislila da nikada više neće prohodati. Još joj se vraćaju slike tog događaja, a ima i krize panike.

Te večeri, ispred stadiona Francuske bilo je mnogo srpskih državljana, uglavnom Roma, koji su prodavali rekvizite za utakmicu. Mnogi od njih su bili na bolničkom lečenju, a "Novosti" su imale priliku da ih posete. Među njima, najteže je bila povređena Ljiljana Pavlović, koja je dugo bila u komi i na koju su zadobijene povrede ostavile trajne posledice.

U napadu u koncertnoj sali "Bataklan", ispred stadiona Francuske i u nekoliko kafića i restorana u gradu, ubijeno je 130 ljudi, a 350 povređeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!